7 Aralık 2014 Pazar

Bilinçaltı Testi

bilinçaltınız ne diyor


Bilinçaltı insanlık tarihinde psikoloji, parapsikoloji, esp ve nlp tekniklerinin gelişmesinden günümüze büyük merak konusu olmuştur. Bunun yanında da taşıdığı karmaşık sistem çözülememesini getirmesinin yanısıra; bilim insanlarınca büyük hayranlık uyandıran bir sistem tanımını almıştır. Fakat her ne kadar günümüzde bilinçaltı tam olarak çözümlenemese ve sınırları bilinmese de bir takım testlerle insanlara büyük faydası dokunuyor. Geçmişte yaşanılan olumsuz duygular ve bunun sonucunda gelen  tepkiler bilinçaltı ile çözümlenebilmekte. Tabi bu sayede insanın bu duyguyu olumsuz yönden olumluya çekmesine ve atlatabilmesine yararlı olmaktadır. Aşağıdaki testte de bir takım sorulara cevap vererek bilinçaltınızda neler yattığına dair bir takım izlenimler edinebilirsiniz.

Size sorulan soruları tam anlamıyla okuyun ve cevap şıklarından aklınıza ilk geleni seçin. Tüm bu şıkları bir kağıda yazın ve test sonucunuzu inceleyin...




bilinçaltında merdiven basamakları

Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız. Yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz.

a) Bir
b) İki
c) Üç

şıklardan birini seçiniz ve devam ediniz...

bilinçaltınıza ulaşma

Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz.

a) Bu kişi yavaşça ağlıyor mu?
b) İnliyor mu?
c) Yoksa sizinle konuşuyor mu?

bilinçaltı merdiven

Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz?

a) Sesin kaynağını bulmaya mı çalışıyorsunuz?
 b) İlk düşünceniz arkanıza bile bakmadan yukarıya koşup kaçmak mı? 
c) Yoksa korkudan olduğunuz yerde donup kaldınız mı?

bilinçaltınızda yatan kişiler

Aşağıdaki kişi size adınızla sesleniyor ve yukarıdaki kapıdan gelen ışıkta, birisinin aşağıya doğru indiğini görüyorsunuz. Aşağıya gelen kimdir? 

Hayatınızda var olan ve aklınıza ilk gelen kişiyi seçin...


Terk edilmiş binalar ve yer altı odaları gömülmüş anıları ve eski psikolojik yaraları sembolize ederler... Hemen hepimizin hatırlamak bile istemediği bir anısı ya da unuttuğumuzu sandığımız bir kalp kırıklığımız vardır. Ama hafıza kolaylıkla silinmez...


Şimdi aşağıdaki yazılanlarla cevap şıklarınızı karşılaştırın...

1- Merdivenin altına kadarki basamak sayısı yaşadığınız psikolojik yaraların üzerinizde bıraktığı etkinin derecesini gösterir. Az sayıda basamak belirtenler geçmişten çok az etkilenirler. Ama toprağın derinliklerine doğru inen uzun bir basamak belirtenler içlerinde derin yaralar taşırlar.

2- Karanlıkta duyduğunuz sesler geçmişteki acı anılarınızı nasıl yaşadığınız anlatır. Ağlama sesi duyduğunu söyleyenler dertli zamanlarında başkaları tarafından avutulmuş ve aldıkları bu yardımla bu sureyi atlatmış kişilerdir. Bu zaman zarfında size yardım eden iyi insanlar bugünkü sizi yaratan kişilerdir. İnleme duyduğunu söyleyenler zor zamanlarını yalnız geçirmiş kişilerdir. Karanlıkta duyduğunuz inleme kendi gömülmüş acınızdır. Belki de artık kapıyı açıp güneşi içeri alma zamanı gelmiştir. Kendisiyle konuşan bir ses duyduğunu söyleyenler eski acılarını bir madalya gibi taşırlar ve onların yara olduğunu düşünmeyi reddederler.

3-Karanlıktaki seslere verdiğiniz tepki geçmişinizdeki acılarla nasıl başa çıktığınıza işaret eder. Eğer sesin kaynağını bulmaya gittiyseniz büyük olasılıkla kendi hayatınızda da inisiyatifi ele alan bir davranış şekli benimsediniz.Arkasına bakmadan yukarı koşup kaçanların sorunları görmezden geldiklerinde sanki yok olacaklarına inandıkları bir geçmişleri vardır. Bu yaklaşım bazen işe yarayabilir ama dertler sandığınızdan daha uzun süre yok olmamakta direnirse sakın şaşırmayın. Korkularınızla yüzleşmelisiniz. Eğer korkudan donakalıp olduğunuz yere çakıldığınızı söylediyseniz, geçmişinizde çözemediğiniz bazı olaylar sizi huzursuz etmekte ve hayatınızı yasamanızı engellemektedir.

4- Merdivenin başında beliren kişi zor zamanlarda sırtınızı dayayabileceğinizi düşündüğünüz kişidir: Verdiğiniz isim sizi rahatlatacak ve içinizdeki buruklukları iyileştirmenize yardımcı olacaktır.


bilinçaltı

8 yorum:

  1. Hocam doğruluk payı var ama bilinçaltı da büyük bir konu kolay bir testle daha doğrusu kısa bir testle komple çözümlenemez heralde

    YanıtlaSil
  2. Yeşim Günyüzü21 Ocak 2015 16:31

    İlginç :)

    YanıtlaSil
  3. Batıkan Öztürk21 Ocak 2015 16:32

    ben baya psikopat birşeyim heralde:D

    YanıtlaSil
  4. Testim dogru cıktı

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarınız için çok teşekkürler. Sitemiz tasarım ve yeni yazılar konusunda ar-ge'ye girmiş bulunmakta. Eğer yazılarımız hakkında görüş bildirmek isterseniz, bize yazın...

    YanıtlaSil
  6. 2 şık dışında yanlış çıktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç arkadaşımla yaptığımızda, oransal olarak söylersek alakasız çıktı.

      Sil

Yorum Kuralları
1. Argo kullanmayalım.
2. Belirteceğimiz görüşlerde lütfen kaynak ve belge sunalım
3. Herhangi bir ideolojik veya karalıyıcı yorumdan uzak duralım
NOT: Konumuz merak yazarları olarak
yorumunuz bizim için son derece önemlidir.
Lütfen "beni bilgilendir" seçeneği ile
bu konu hakkında takipte kalın.