25 Eylül 2014 Perşembe

Türk Piramitlerinde Heykeller, Mumyalar ve Kitabeler

türk piramitlerinde heykeller
Türk Piramitleri
Daha önceki bir yazımızda Türk Piramitlerinden bahsetmiştik. Bu Piramitlerin içersinde heykeller, yazıtlar, tablet ve mumyaların bulunduğundan bahsetmiştik. Hatta bunun yanında da Ayyıldız ın da bulunduğunu anlatmış fakat detaya girmemiştik. Şimdi bu makalemizde bu konuları detaylandıracağız. Piramitlerin şekillerinden, sayısı ve yüksekliklerinden, mumyalardan, heykeller ve tabletlerden elimizden geldiğince ayrıntılı bir biçimde bahsetmeye çalışacağız. İnşallah başlayalım şimdi...

türk piramitlerinde heykeller
Türk Piramitlerinde Heykeller

Türk Piramitlerinde Heykeller

2. Dünya savaşı esnasında bir yardım uçağı pilotu tarafından resmedilen Türk Piramitlerine girişler yeni yeni başladı. 2012 yılında girişleri açılan Piramitlerden materyal alınması hala yasaktır. Fotoğraf çekimleri ve video kayıtları da yasak olmasına rağmen bazı izinlerle beraber çekimler yapılabilmiştir. Bu çekimlerde göze çarpan bir çok eserin içinde Heykeller de yer almaktadır.

Bu heykellerden bir çoğu insan figürlerini ciddi oranda ayrıntılarıyla temsil etmektedir. Fakat bahsettiğimiz gibi, heykellerin sayısı yüzleri geçmesine rağmen fotoğraf ve video kaydı sınırlı sayıdadır. Heykeller bundan 4000 yıl öncesine ait olsada günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Fakat bunun yanında da heykellerin bir kısmının kırılmış olması gözlerden kaçmamaktadır. Bu konuda da inşallah Tarihimize Türkler olarak sahip çıkacağızdır. Bunun yanında heykellerden bir çoğu minyatür şekilde yapılmıştır.

türk piramitlerinde heykeller
Türk piramitlerinde Heykeller
türk piramitlerinde heykeller
Türk Piramitlerinde Heykel

türk piramitlerinde heykeller
Türk Piramitlerinde Heykel
türk piramitlerinde heykeller
Türk Piramitlerinde Heykel
Türk Piramitleri Bozkurt Heykeli

Heykellerin bulunduğu odalardaki taş yapıları da dikkat çekmektedir. Dünyanın bir çok yüzeyinde bulunmayan ve jeologların kayaç yapılarını içeren kitaplarda bulunmayan bu taşlar da ayrı bir önem taşımaktadır. Bunun yanında ise heykellerden biri çok ayrı bir önem taşımaktadır. Ülkemizde Milliyetçi kesimlerin Bozkurt işareti olarak kullandığı ve Türk İslam birliğini simgeleyen işaret ise, Türk Piramitlerinin içersinde bulunan bir heykelde de açıkça görülmektedir. Heykel şu an Çin Hükümetinin himayesinde ve korumasındadır. Ülkemize getirilmesi için ise herhangi bir girişim yapılmamıştır. Aşağıdaki resimlerde net bir şekilde görebileceğiniz gibi günümüz ülkücü kesiminin işareti heykelde açık ve net bir biçimde görülmektedir.

türk piramitlerinde bozkurt heykeli
Türk Piramitinde Bozkurt Heykeli

türk piramitlerinde bozkurt heykeli
Türk Piramitinde Bozkurt Heykeli

Oturuş olarak eski Türk büyüklerinin şekline sahip oluşu ve başında türk kağanlarının taktığı sapkası bunun bir Türk büyüğüne ait olduğu kanısına varmamıza neden oluyor. Bunun yanında heykel hasar almadan günümüze kadar korunmuştur. Heykelde bulunan aksesuarlar da dikkat çeken ayrı bir konudur.

Türk Piramitlerinde Mumyalar

Bundan 1300-2000 yıl öncesine ait Mısır Piramitlerinde bulunan mumyalar insanoğlunun büyük ilgisini çekmiştir. Bir çok tarihi araştırmaya sebep olmuş, filmlerde konu olmuş bu mumyalamalar günümüz teknolojisinde dahi yapılamamaktadır. Mısır Piramitlerinde bulunan ve bu hayranlık uyandıran mumyalarda kullanılan teknikte iç organlar çıkarılarak kadavra belli karışımlarla beraber sargılanıp bir taputa konmaktaydı. Bu mumyalar da bu sayede belli bir bozunma ile günümüze kadar gelmiştir. Mumyalama yapıldıktan sonra kadavraya hiç bir müdehalede de bulunulmamıştır. Günümüzde ise iç organlar çıkarıldığı gibi kadavraya defalarca müdahalede bulunulmaktadır. Nedeni ise mumyaların istenilen düzeyde korunamamasıydı. İç organların çıkarılma nedeni ise kadavrayı zehirleyerek çürütmesiydi. Türk Piramitlerinde bulunan mumyalar ise daha önce eşine rastlanmamış türdendir. Bu mumyalamalar 4000-5000 yıl öncesinden günümüze kadar bozunmadan korunmuştur. Bunun yanında ise inanılmaz düzeyde kadavra hatları toprağın altında korunabilmiştir. Buna ek olarak ise iç organlara ellenmemiş, kadavra üzerinde hiç bir kesici delici alet kullanılmamıştır. Sadece bununla da sınırlı değildir. Türk Piramitlerinde iki çeşit mumyalama gözlendi. Birincisinde belli bir yaşa sahip olanların mumyaları ki bu mumyalamalar gözlemlediğinizde hala diri durmaktadır, ikincisi ise çok küçük ve hasar almış mumyalardır. Bu küçük mumyaların şu an neye ait olduğu bilinmemektedir. Buna ek olarak da mumyalardan biri de eski bir Türk beyinin hanımına ait olduğu öğrenildi. Aşağıda resmini görebileceğiniz mumyalar, şu an günümüz teknolojisinin hayal bile edemediği bir mükemmelliktedir. Bir çok tarihçi de şunu ortaya atmaktadır; " Mısırlılara mumyalamayı Türkler öğretti. " En çok dikkat çeken özellik ise şudur ; Mumyaların toprağın altında nasıl korunduğu bir yana, en belirsiz hal alması gereken saç yapıları nasıl oluyor da korunabiliyor. Öyle ki resimlerde görebileceğiniz gibi kullandıkları kıyafetlerin yanısıra saçları örgülü olan Türk bayanlarının örgüsüne kadar bozunmadan durabilmiştir.

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya
türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya
türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya
türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

türk piramitlerinde mumyalar
Türk Piramitinde Mumya

Önemli bir not düşmek isiyorum. Yukarda gördüğünüz resimlerdeki atalarımızın mumyaları İnsanlık tarihi ve bilimi açısından büyük bir önem arz etmektedir. Bunlardan bir tanesi de şudur. Dünya üzerinde her ırkın normalde iki nesilde bir gen yapısı bozunmaya uğrar, 4.-5. nesilde ise değişir. Türklerin gen yapısının 4000 yıllık nesil boyunca hiç değişmediği anlaşılmıştır. Bu da hem bilimi hem tarihi alt üst eden konulardan birisidir.

Türk Piramitlerinde Kitabe ve Tabletler, Çizimler

Türk Piramitlerinde bulunan bir tarihi özellik de içinde kütüphanenin ortaya çıkarılması, çok büyük önem arz eden tabletlerin ve çizimlerin bulunmasıdır. Bundan 4000 yıl öncesine kağıt ve kalem yoktu. Bunu baştan söyleyebiliriz tabi. Bahsettiğimiz kütüphane levhalara kazınmış ve resmedilmiş bilgilerin bir araya toplandığı bölme olup, açık ve net bulgular ifade etmektedir. Fakat burada en üzücü ifademizi kullanmamız gerek ki; Çin hükümeti bu kitabe, tablet ve çizimlerin kamuoyuna sunulmasını ısrarla engellemektedir. Aslında ortada bir ısrar da yok, bizler herhangi bir güçlü baskıda bulunmadığımız için bu kitabe, tablet ve çizimler çıkarılamamaktadır. Aslolan öneme sahip bu eserler incelendiğinde ve kamuoyuna sunulduğunda aslında emin olun ki Türk tarihinden öte dünya tarihinin baştan aşağı değişeceği gündür. Türk Piramitlerinin içersinde yazan bir yazı ise büyük hayranlık uyandırmaktadır. " Türkler güneşin batmasına yakın bir zamanda, orduları ile buraya tekrar gelecek, Doğuya, Asyaya ve Dünyaya hakim olacaklar. " Eski Türklerde ise güneşin batması kıyamet anlamına gelmekteydi. 

Bunun yanında da sayısız bozkurt resimleri, ayyıldız ve hayvan figürleri bulunmuştur. Bunlar ise kısıtlı sayıda kamuoyuna resim halinde sunulmuştur.

türk piramitlerinde bozkurt ve kayı boyu
Türk Piramitlerinde Çizimler

türk piramitlerinde ayyıldız
Türk Piramitlerinde Ayyıldız

naacal kitabeleri
Naacal Kitabeleri

Kitabelerin ise Naacal kitabeleri ile birebir uyumlu olması, Türklerin geçmişte göçebe bir toplum olmaktan ziyade Dünya hakimi olmalarının kesin olarak kanıtlarından bir tanesidir. Geçtiğimiz günlerde Ankaranın Kızılcahamam ilçesinin Güdül beldesinde bir taşta bulunan Kayı Boyunun işareti yine tarihi değiştirecek nitelikteydi. Çünkü Türkler geçerli Tarihe göre o zamanlar Anadoluya ayak basmamıştı. Bunu karbon testlerinden öğrenmiştir. Şimdi ise daha şaşırtıcı bir haber; Türk Piramitlerinde kayı boyunun işareti bulunmuştur.

2 yorum:

  1. Nacizanw önerim bu konular hakkında bir kitap yazabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve öneriniz gerçekten mutlu edici. Fakat bu konu çok önemli ve tarihe ışık tutacak bir konu. Bu yüzden bu konu hakkında kitap yazmak benim şu anki düzeyimi aşar. Fakat buna layık gördüğünüz için size çok teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Kuralları
1. Argo kullanmayalım.
2. Belirteceğimiz görüşlerde lütfen kaynak ve belge sunalım
3. Herhangi bir ideolojik veya karalıyıcı yorumdan uzak duralım
NOT: Konumuz merak yazarları olarak
yorumunuz bizim için son derece önemlidir.
Lütfen "beni bilgilendir" seçeneği ile
bu konu hakkında takipte kalın.