27 Eylül 2014 Cumartesi

En iyi 10 Hacker

Tüm zamanların en iyi 10 hackerı


10-) Jonathan James

Hackerlıktan yargılanan ve tutuklanan en genç insandır. Daha 16 yaşında iken hakkında hüküm giydirilmişti. Suçu ise Nasanın 1.7 milyon dolarlık bir yazılımını çalmıştır. Bunun yanında da ABD savunma bakanlığındaki bir bilgisayarda BackDoor yani açık kapı bırakmıştır. Fakat bıraktığı açık kapı ve Nasadan yazılımı aktardığı yollar izlenerek yakalanmış ve 10 yıl hapis cezası almıştır.
Daha sonra iyi halde bu ceza 6 aya indirgenmiştir. Şartlı tahliye yoluyla serbest bırakılan Jonathan James ömür boyu bilgisayar kullanımı yasaklanmıştır.



Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

9-) Adrian Lamo

New York Times ve Microsoftun sistemlerine sızmasıyla tanınan Adriana Lamo, dünyaya " Evsiz Hacker " takma adıyla kendini duyurmuştur. Aynı zamanda arama motorlarından Yahoo!, Amerikanın yerel bankalarından Bank of Amerika, dünya çapında girişimlerde bulunan holdinglerden Citigroup ve büyük bilimiş gelişmelerine imzasını atmış Cingular sistemlerine de girmiş olabileceği düşünülmektedir. 65 bin dolar para cezasına çarptılırmasının yanısıra altı ay ev hapsi ve iki yıl bilgisayar kullanımı yasağı almıştır. Şu an yasağı bitmiş olan Adrian Lamonun herhangi bir vakası görülmemiştir.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

8-) Kevin Mitnick

Hakkında film bile çekilen Mitnick, ABD tarafından en çok aranmış ve yakalanmasında zorlanılmış bilgisayar korsanıdır. Binlerce devlet bilgisayarına sızan Mitnick, kendini " Abartılmış olan ürünün kurbanı " olarak tanımlıyor. Zamanında kendini arayan dedektiflerle dalga geçme boyutuna kadar varan kovalamacası hapiste sonlanmıştı. Ayrıca aşırı zeki ve maceraperest olması bu işi hakkıyla yapma nedenlerinden biridir. Digital Equipment Corporation'ın bilgisayar ağından yazılım çalan Mitnick, kendine güvenen Japon asıllı bir yazılımcıya ise ayrı bir ders vermiştir. Zaten bütün yakalanma ve aranma olayları da bu şirketten çaldığı sistem ile gerçekleşmiştir. Aslına bakarsanız bu sistem de çok tehlikeli bir hacker yazılımıydı. Bunun yanısıra Mitnick kendi kurduğu bir işletim sistemine yine kendi programladığı bir yazılım ile tüm telefon sistemlerine rahatlıkla sızabiliyordu.

5 yıl hapis ve 8 ay bilgisayar kullanımından men cezası alan Mitnick cezasını bitirdi ve aramızda.



Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

7-) Kevin Poulsen

Takma adı Dark Dante olan Kevin Poulsen bir çok hack suçuna karışmıştır. Bunlardan en ünlü olanı ise LA radio radyoevinin düzenlediği bir yarışmada,  KIIS-FM telefon hatlarına girerek kendisine çekiliş sonucu bir Porsche ve daha bir çok ödül kazandırmasıdır. Daha sonra Federal ağına sızmaya çalışan Poulsen bu girişiminde yakalanmıştır. Beş yıl hapis cezası aldıktan sonra yerel bir gazetede çalışmaya başlamıştır.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı


6-) Robert Tappan Morris

Bir zamanlar bilgisayarlarımızın baş belası Solucan yazılımlarını biliriz. Daha sonra telefonlara da uyumlu yazılımları yapılmış ve güvenlik duvarları çaresizdi. Bu bahsettiğimiz solucan yazılımının mucidi Robert Morris tir. Fakat asıl amacının bilgisayarlara sızmak değil " İnternetin ne kadar geniş olduğunu anlamaktı " diye ifade etmiştir. Fakat daha sonra göze çarpan ihlaller ise bir çok bilgisayara sızdırıp ağlarını kapatmıştır. Bundan dolayı tutuklanan Morris üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bunun yanında 400 saat kamu hizmetine tabi olan Morris 10.500 amerikan doları para cezasını da almıştır.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı


5-) Stephen Wozniak

Apple da beyaz hacker olarak güvenlik departmanı yöneticiliği yapmıştır. Takma ismi Woz olan Wozniak ın uzmanlık alanı cep telefonlarıdır. Uzun mesafeli ve ücretsiz görüşme yöntemini bulan, cep telefonlarını hackleyen Steve Jobs ile beraber dünyanın en büyük bilişim ve teknoloji şirketlerinden olan Apple ı kurmuştur. Apple ın ilk reklamını hatırlarsanız; bir devrimi amaçlamışlardır.

Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

4-) Tim Berners-Lee

İnternet dilinde www yani açılımı Word Wide Web in kurucusudur. Lee ve arkadaşları beyaz hacker olarak nitelendirilseler de üniversite yıllarında bir takım hack suçlamalarıyla karşılaşmışlardır. Bu sebeple ceza almışlar ve üç yıl boyunca bilgisayar kullanımından men edilmişlerdir. Kendi bilgisayarlarını da kendisi yapan Lee, hypertext yani http nin de kurucusu olma özelliğine sahip.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

3-) Linus Torvalds

Windows un en büyük rakiplerinden sayılan Linuxun üreticisidir. Hatta bu işten anlayanlara göre aslında Linux Windowstan bile daha iyidir. Sebebi ise Linusun sahip olduğu hacke yönelik yeteneklerinden dolayıdır. Bir çok hacker bilir ki; Yazılımı ve kullanımı zor olan Linux eğer kodlanırsa, kırılması en güç sistem haline gelmektedir. Bu yüzden istihbarat teşkilatlarının tercihi Linuxtur. Aynı zamanlarda bir çok serwer bilgisayarı da Linux üzerinden yürütülür. Bilgisayar hayatına çok eski sistemlerden olan Commodore VIC-20 ile başlayan Linus un en büyük hack olayı yine dünyaca bilinen ev bilgisayarı Sinclair'in veri tabanına sızarak sistemini değiştirmesi olmuştur. Aslına bakarsanız bu bir nevi kendini tanıtma amaçlı olsa da sistemi daha da kolaylaştırması bir nevi işe gelmiştir. 1991 yılında ise, yani bu olaydan sonra hackerlık daha yeni yeni tanınırken Linuxu piyasaya sürmüştür.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı

2-) Richard Stallman

GNU projesinin fikir babası ve yöneticisi olan Stallman okul yıllarında da Milli İstihbarat Teşkilatında kadrolu beyaz hacker olarak çalışmıştır. Türklerin en büyük bilişim projelerinden olan Emacs a büyük katkıları bulunmuştur. Daha sonra bir sebepten dolayı, kurulan tüm şifreli korumaları kaldırıp kullanıma açmıştır.


Tüm zamanların en iyi 10 hackerı


1-) Tsutomu Shimomura

Aslen beyaz hacker olarak bilinen fakat derin detayında büyük bir Siyah hacker olan Japon Shimomura, Mitnickin yakalayıcısıdır. Mitcnick in kendi yaptığı ve aslında dünya açısından gerçekten zararlı ve kullanılmaması bir gereken yazılımı çalması sonucu aralarındaki savaş başlamıştır. FBI ile iş birliğine giden Tsutomu, bir nevi Mitcnickten intikam almış ve asıl yakalanma sebebidir. Tüm cep telefonu sistemlerine girilmesi ile ünlü Tsutomu daha sonra global sektöre açılmıştır.

Evet arkadaşlar. Yazımızın sonuna geldik. Bu  makaledenin hazırlanışında şu bilgileri vermek istiyorum. Bu sıralama bazı kaynaklara göre geçerli, bazılarında ise sıralama farklıdır. En iyi 10 Hacker belirlenirken bunda saldırıdan ziyade savunma ve yenilik esas alınmıştır. Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Esen kalın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo kullanmayalım.
2. Belirteceğimiz görüşlerde lütfen kaynak ve belge sunalım
3. Herhangi bir ideolojik veya karalıyıcı yorumdan uzak duralım
NOT: Konumuz merak yazarları olarak
yorumunuz bizim için son derece önemlidir.
Lütfen "beni bilgilendir" seçeneği ile
bu konu hakkında takipte kalın.