18 Ekim 2014 Cumartesi

En İyi Bilgisayarlar


dellxps15laptop En İyi 10 Laptop Markası (2014)
10-) DELL
HP ve Lenovo’dan sonra Amerika’nın en büyük 3. bilgisayar üreticisi olan Dell, bu başarısını fiyatının ucuzluğuna borçludur. XPS serisiyle son senelerde ön plana çıkan Dell, bazı olumsuz özellikleri nedeniyle geri planda kalmıştır. Bunlardan en önemlisi ise işletim sisteminin havanın genelde çok sıcak olduğu ülkelerde yetersiz kalmasıdır.

acerapsirer En İyi 10 Laptop Markası (2014)

9-) ACER
Ürettiği Aspire serisiyle laptoplarını kullanıma süren Acer, bazı yönlerden olumlu eleştiri alsa da olumsuz yorumlar da baya fazladır. Geçen senelerde dünyanın en büyük 3. bilgisayar üreticisi olarak görülen Çin merkezli Acer, bu başarısını fiyatının uygunluğu ve bilgisayar dizaynlarının göze güzel hitap etmesiyle yükselmiştir. Her ne kadar ürettikleri bilgisayarlar göze güzel hitap etse de touchpad özelliğindeki yetersizlikler ve ses çıkışının kötü olması onu rakiplerinden geride bırakmıştır.


Satellite C55 A 1JXtoshiba En İyi 10 Laptop Markası (2014)

8-) TOSHIBA 
Son çıkarttığı seriyle birlikte geçmişte yaşanan klavye ve touchpad sorunlarını bir kenara bırakan Toshiba, bütçeniz düşükse sizin için en uygun laptop markalarından birisi olabilir. Özellikle Satellite C serisi, hafifliği ve dizaynıyla şu anda en gözde laptop serilerinden birisidir.


samsungseri9 En İyi 10 Laptop Markası (2014)

7-) SAMSUNG
Televizyon, buzdolabı, klima gibi pek çok ev aleti üreticisi olan Samsung, son senelerde ürettiği akıllı telefonlarda Galaxy S serisiyle de adından söz ettirmeyi başarmıştır. Ürettiği bu elektroniklerin yanında laptoplarla da başarı sağlamaya çalışan Samsung, rakiplerinin biraz daha gerisinde kalmıştır. Bunun nedeni de ürettiği laptopların işletimcilerinin çok güçlü olmaması ve ses çıkışındaki yetersizlik olmasıdır. 


HP Spectre 13 h200 x2 En İyi 10 Laptop Markası (2014)

6-) HP
1939 senesinde ABD’de kurulan ve Dünyadaki en eski bilgisayar üreticilerinden birisi olan HP, eski vakitlerdeki yükselişinden inmiş durumdadır. Bunun sebebi ise bugünlerde kullanıcıların laptoplarında modelleme, oyun oynama gibi daha karmaşık işlemler yapmasıdır. Asus ve Acer’i ses çıkışında ve grafik işlemcisinde alt etmeyi başaran HP, yine de laptoplarında yüksek performanslı işlemler yapmayı istemişlerdir. Ancak HP dünya sınırlarında çok büyük ve eski marka olduğu için müşteri ve yedek parça servisi oldukça gelişmiş bir şekilde dünyanın her yerine çok iyi hizmet veriyordur.


yeninesilvaio En İyi 10 Laptop Markası (2014)

5-) SONY
Samsung gibi Sony’de televizyon, ses sistemleri, telefon gibi bir çok elektronik alet konusunda dünyanın en önemli markalarından birisi olmayı başarmış bir markadır. Laptopların da piyasaya sunduğu Sony Vaio serisiyle isminden söz etmeyi başarmıştır. Batarya süresi, klavye ergonomisi ve performansına göre ürün fiyatı diğer markalara göre daha uygun bütçededir. Son dönemlerde ürettiği yeni nesil Vaio Fit multi-flip serisi ‘dönüşebilen bilgisayar’ olarak isimlendiriliyor. Ekranı tek bir hareketle çevirerek tablet moduna getirebiliyor ve uygulamalar arasında rahatlıkla gezinebiliyorsunuz.


alienware 18 482x350 En İyi 10 Laptop Markası (2014)

4-) ALIENWARE 
 Yüksek performanslı bilgisayarlar içerisinde 1 numara olan Alienware, Dell’in özel olarak üretilmiş bir yan ürün markası fabrikasıdır. Laptoplarında kullandığı özel bileşenler, grafik kartı, ekran, kulaklık ve fare sayesinde multimedia ve oyun severler için ideal bir bilgisayar olmuştur.


Asus Zenbook UX21E KX002V 498x350 En İyi 10 Laptop Markası (2014)

3-) ASUS
20,000’den fazla çalışana sahip ve merkezi Çin olan Asus, özellikle mini laptoplar konusunda oldukça iyi gelişmiştir. Gelişmiş donanım ekipmanları, yüksek çözünürlüklü ekran kalitesi ile normal bilgisayarlara göre dizüstü bilgisayarlarında karmaşık işlemler yapacak kullanıcılar için oldukça iyi bir bilgisayardır. Bazı serilerinde klavye ergonomisi düşük olsa da, diğer donanım özellikleri kullanıcıyı memnun etmiştir. Multimedia severler için özel olarak üretilen 4 hoparlörlü N serisi, ince ve hafif laptopları sevenler için üretilen zenbook serisidir.


lenovoflex14 440x350 En İyi 10 Laptop Markası (2014)

2-) LENOVO
Bilgisayar denilince akla gelen ilk markalardan birisi olan Lenovo, şu anda Windows işletim sistemine sahip en iyi bilgisayar markası olmayı başarmıştır. Fiyatı diğer markalardan biraz daha fazla olsa da çok iyi bir bilgisayardır. Çünkü hem dizaynı hem de donanımıyla kullanıcılara en iyi seçenekleri sunmaya devam etmiştir. Şu anda satışta olan ideapad sersi ve oldukça ince ve hafif touchpad serisi kendi içinde de pek çok farklı özelliğe sahip laptoplardan oluşuyordur. Lenovo, ses, grafik, klavye, touchpad, ekran özellikleri ve teknik servisindeki hassasiyetle diğer markaların önüne geçmiştir. 



1-) APPLE
Akıllı telefonlarda, müzik çalarlarda ve tabletlerde olduğu gibi, laptoplarda da bir numara olan Apple, bu özelliğini OS işletim sistemiyle yapmıştır. Şu anda neredeyse sadece 7-8 laptop çeşidine sahip olmasına rağmen Apple hala insanların birinci tercihidir. İşletim sisteminin şu ana kadar hiç bir şekilde sorun çıkartmaması, ekran çözünürlüğünde ki kusursuzluk, klavye kolaylığı, touchpadi, uzun batarya ömrü ve tabi ki  80’li seneden beri sürdürülen farklı dizaynıyla tüm dünyada bir numara olmayı başarmıştır.

Bu yazımızda da Dünyanın en iyi bilgisayarlarından bahsettik arkadaşlar. Bilgiler bir kaç şirketin araştırmasına göre oluşturulmuştur. Bizde bu şirketlere göre derlemiş bulunmaktayız. Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Esen kalın...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo kullanmayalım.
2. Belirteceğimiz görüşlerde lütfen kaynak ve belge sunalım
3. Herhangi bir ideolojik veya karalıyıcı yorumdan uzak duralım
NOT: Konumuz merak yazarları olarak
yorumunuz bizim için son derece önemlidir.
Lütfen "beni bilgilendir" seçeneği ile
bu konu hakkında takipte kalın.